donaldvanhasselt

Over Donald van Hasselt

Donald van Hasselt ontwikkelde als jongen van vijftien al een passie voor het fotografisch vastleggen van mensen, emoties en sfeer. Die passie loopt als een rode draad door zijn leven.

Voor zijn werk als ontwerper en inkoper van kledingstoffen reisde hij over de hele wereld. Zijn camera – als onafscheidelijke begeleider – hielp hem bij het vastleggen van sferen en kleuren die de basis vormden voor nieuwe ontwerpen en concepten. Dessins, kleuren, materialen en structuren componeerde hij in samenwerking met designers en fabrikanten van modieuze stoffen tot nieuwe producten en concepten.

Het was voor Donald van Hasselt in 2005 een kleine overstap naar een leven als zelfstandig fotograaf. Sindsdien zet hij zijn beeldende kracht om in vrij fotografisch werk en opdrachten voor derden.

Naast zijn creatieve kant kenmerkt Donald van Hasselt zich door een sterke empathische kant. Een kant die hem helpt om trefzekere portretten te maken. Maar ook een kant die hij inzet om anderen te helpen. Sinds 2008 werkt hij voor Slachtoffer Hulp Nederland waar hij mensen ondersteuning geeft bij nare, en vaak traumatische, gebeurtennissen die hen zijn overkomen.

Een ander voorbeeld is dat hij sinds 2009 fotografie workshops geeft in het Adamas inloophuis voor kankerpatiënten.

Recentelijk fotografeert hij voor de Stichting ALS Nederland en verzorgde onlangs de fotografie tijdens het ALS jaardiner in het Kurhaus in Scheveningen.

Donald van Hasselt fotografeert voor bedrijven, gemeenten en particulieren. Zijn vrije werk is te zien op diverse tentoonstellingen en kunstfestivals in met name de provincie Noord Holland.

Zijn grootste passie is portretfotografie. Een portretsessie ziet hij als een gezamenlijke reis. In een verbindende wisselwerking zoekt hij welk aspect van de persoonlijkheid het sterkst naar voren moet komen. Vervolgens visualiseert hij de opdracht om na te gaan hoe hij de essentie van de te portretteren persoon optimaal in beeld kan vastleggen. Welk licht past daar bij en welke sfeer? En dan kiest hij de juiste techniek om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Voor vragen en meer informatie: info@donaldvanhasselt.nl
U kunt Donald ook bereiken op facebook.